Frågor & Svar

Varför tar ni ett fast pris?
Vi anser att man har rätt att veta vad en tjänst kostar innan man köper den. Alla djur är olika - och det tycker vi om. Vi gör ingen skillnad på krullig päls, rak päls, stor hund, liten hund osv. Däremot rekommenderar vi dig som kund att boka extra tid om ditt djur exempelvis har många tovor eller är ovan vid hantering, för ett ännu bättre resultat.



Är ni utbildade hundfrisörer?
Hundfrisör är inte skyddad titel i Sverige, det betyder alltså att vem som helst kan kalla sig hundfrisör - oavsett en veckas eller två års utbildning.
Vi är utbildade djurvårdare som fördjupat våra kunskaper i djurfrisering och hundmassage, dels via kurser, men framförallt genom ett gediget intresse.
I vår frisering ligger fokus på bekvämlighet för djuret, men givetvis med ett estetiskt öga.
Vill man hellre ha en formklippt frisyr inför en utställning eller trimning (ryckning) hänvisar vi till en hundfrisör med inriktning på just detta.
 

Mitt djur är ovan vid hantering och gör utfall. Är det något problem?
Absolut inte. Vi tar emot alla sorters djur med olika personligheter och erfarenheter - så länge vi anser att djuret inte har alldeles för hög stressnivå.

Nekar ni någonsin en kund ett besök?
Vid vissa tillfällen kan vi neka ett besök, exempelvis:
- Om vi ser att djuret inte verkar må bra på något sätt.
- Om djuret har för kraftiga tovor som gör att vi inte kan ta bort dessa utan smärta.
- Om djuret har en väldigt hög stressnivå som innebär risker för hens hälsa att genomföra behandlingen. 
Vi är väldigt måna om att ditt djur ska få en bra erfarenhet hos oss och absolut inte lida under sitt besök. Ibland får vi därför hänvisa till veterinär som kan ge lugnande, alt. sövning, för att exempelvis ta bort tovor.
 

Får jag som ägare vara med under mitt djurs besök?
Vi föredrar att arbeta ensamma med ditt djur, dels för att vi kan koncentrera oss bättre på vårt utförande, men även för att många husdjur tenderar att bli mer stressade när matte eller husse står och tittar på.
Det är väldigt viktigt för oss att du som ägare kan känna dig lugn med att ditt djur är i goda händer.
Du är varmt välkommen på en kopp kaffe en stund innan er bokade tid, så kan vi berätta mer om hur vi jobbar.
Meddela gärna i bokningen om du önskar detta.


Använder ni mjuka metoder?
Ja! Vi tror inte på hårda och tvångsmässiga metoder. Kärlek och tålamod är A och O för att bygga upp ett förtroende mellan ditt husdjur och oss.
Självklart behöver vissa djur en fastare hand, vid exempelvis utfall, men fokus är oavsett att ditt husdjur ska känna glädje och trygghet hos oss
- och framförallt vilja komma tillbaka till oss!
Munkorg använder vi i princip aldrig.


Mitt djur blir stressad vid hantering. Kan jag förbereda något inför besöket?
Ja! Använd dig gärna av Adaptil eller Zylkene (receptfria, naturliga och lugnande preparat) som finns hos närmaste veterinär.

Jag har inte skött mitt djurs päls/klor av olika anledningar och skäms/drar mig för att boka ett besök hos er. Hur ska jag göra?
Oroa dig inte! Vi förstår att livet med husdjur är fullt av utmaningar - men också med massor av kärlek.
Vi finns här för att hjälpa och ge råd - och vi gör det med glädje!

Om jag inte blir nöjd med mitt djurs behandling - vad gör jag då?

Om du mot förmodan inte skulle bli nöjd ber vi dig vänligen att meddela detta i samband med hämtning av ditt husdjur. För oss är din och ditt husdjurs upplevelse det absolut viktigaste.
Vi har därmed 100 % nöjd-kund-garanti.

Vad påverkar resultatet vid en behandling?

Diverse faktorer spelar in i resultatet.
Tovor kan göra ont och i vissa fall orsaka sår om de sitter nära huden. Ingrodd smuts i pälsen kan ge klåda. Ett husdjur som är ovant, rädd eller gör utfall under behandlingen har ofta en hög stressnivå. Pälsvården kan då kännas mer jobbig, än njutbar för ditt djur.

I dessa fall behöver vi arbeta mer grundläggande för säkerställa att ditt husdjur inte lider under sitt besök. När vi skapar en bra grund kan vi jobba med estetiken vid nästkommande besök.